na úvod

Uzeniny a maso, vejce


Řeznictví a uzenářství Matek
více...

odkud jsou: Kostelec nad Labem, střední Čechy
co dobrého dodávají: trvanlivé salámy a klobásy

Antonín Matek je jméno s řeznictvím přímo svázané, protože první písemnou zmínku o řeznickém rodu Matků lze dohledat již v polovině 16. století. U Matků se tak dědilo nejen křestní jméno, ale i řemeslo.

Současná firma s jménem Antonín Matek byla založena v roce 1991. K řeznictví a výrobě uzenin, kde se dodnes ctí tradiční technologické postupy, byly brzy vybudovány i vlastní jatky. V Kostelci najdete obchod p. Matka spolehlivě podle vůně klasických uzenářských výrobků a také řady specialit na gril a party.


obrazek196
obrazek196

Farma Loužná
více...

odkud jsou: Loužná u Horažďovic
co dobrého dodávají: kuřecí maso a uzeniny

Farma Loužná leží v Pošumaví v místech s romantickým názvem V Morávkách. Původní zemědělský areál zakoupili v roce 2004 dva společníci, p. Tomáš Březina a pí Hana Šnajdrová, a spolu jej přebudovali na drůbeží farmu s vlastní miniporážkou.

Louženská farma zastává myšlenku přírodního chovu kuřat. Co to znamená v praxi? Kuřata nabývají na váze přirozeně, pozvolnými přírůstky. Jsou krmena celo pšenicí a vykrmována jsou až 68 dní, takže dosahují od 2,5 do 4,5 kg živé hmotnosti. Kuřatům je také dopřáno přirozené denní světlo a dostatek místa k pohybu, takže se mohou chovat zcela přirozeně. Výsledkem je spokojená, nestresovaná a zdravá drůbež.

Ideální podmínky se samozřejmě odrážejí v kvalitě dodávaného masa. Kuřecí z Loužné poznáte již podle vůně a zejména podle chuti. Maso je šťavnatější a obsahuje řadu důležitých minerálních látek, například draslíku, nutného pro správnou činnost srdce a ostatních svalů. Nenechte se zaskočit skutečností, že louženská kuřata mají vyšší obsah tuku, a to díky delší výkrmové době a vyšší hmotnosti. Oproti jiným druhům mas vykazuje však tento tuk nižší hladinu cholesterolu a naopak vyšší podíl nenasycených mastných kyselin - od 18 do 24 %.  Dopřejte si zdravé a chutné kuřecí z Loužné :-)

obrazek197
obrazek197
obrazek197

Rodinná konzervárna Via Delicia
více...

odkud jsou: Zábřeh, Šumpersko
co dobrého dodávají: domácí konzervy
- masové, ovocné i zeleninové

Via Delicia je pohádkový příběh o nálezu staré knihy o zavařování z roku 1925, do níž si její tehdejší majitelka pečlivě zapisovala své poznámky. Zavařování do sklenic bylo v té době pro naše předky velkým pokrokem, které jim umožnilo uchovávání potravin pro období mimo sezónu.

Část receptů můžete v nezměněné podobě ochutnat i dnes, některé byly mírně upraveny s ohledem na současné kulinářské trendy. A všimněte si i nádherných zavařovacích skleniček, jejich tvar je původní :-)

V masových konzerv Via Delicia vám doporučujeme ochutnat např. pečeného králíka, pečená kachní stehýnka ve vlastním sádle, jehněčí pečínku nebo některou z vynikajících paštik. Volba těžká, ale vždy bezchybná :-)
obrazek344
obrazek344

Čongrády
více...

odkud jsou: Mníšek pod Brdy, Středočeský kraj 
co dobrého dodávají: domácí paštiky a další masové konzervy

U myšlenky založit firmu vyrábějící domácí paštiky stál dědeček Štefan Čongrády, přesněji jeho rodinné receptury a zkušenosti z vesnických zabijaček. Firmu vede vnučka Štefana Čongrádyho Zuzana s manželem Tomášem, kteří ctí a dále rozvíjejí rodinnou tradici přípravy poctivých paštiky a masných výrobků.

Do konzerv Čongrády se zpracovává pouze prvotřídní maso od českých farmářů a drobných dodavatelů. Kromě koření se nepřidávají žádná "éčka" a nekvalitní maso. Můžete tak opět koupit paštiky, které mají tu "pravou" chuť. Vezměte si například složení tradiční játrové paštiky Čongrády: vepřová játra, vepřové sádlo, vepřový lalok, osmažená cibule, česnek, čerstvě mletý pepř, muškátový ořech, kmín, majoránka, sůl. Také už máte chuť? :-)
 
Konzervy Čongrády možná znáte i z plzeňských farmářských trhů.
obrazek414
obrazek414

MASPRO
více...

odkud jsou: Hodonín
co dobrého dodávají: masové zavařeniny

Uzenářské lahůdky pro vás připravují v Hodoníně více než 20 let. Majitelé společnosti, p. Petr Běhal a p. Jan Ševela, si zakládají na dodržování všech receptur a postupů z dob našich otců a dědečků.Využívají jejich zkušeností, díky kterým se uchovávaly zabijačkové pochoutky pro pozdější dobu.

Maspro zavařeniny najdete v krásných sklenicích překrytých dekorační látkou - jako od babičky :-) Zavařená masa můžete využí při přípravě studené kuchyně, protože se nemusí již dále upravovat. Pochutnáte si na nich s chlebem nebo např. s topinkou s česnekem. Své uplatnění najdou i v teplé kuchyni, stačí je ohřát a doplnit brambory nebo bramborou kaší.

Uzenářství Šnajdr
více...

odkud jsou: Volduchy, Rokycansko
co dobrého dodávají: uzeniny, salámy

Uzeniny od p. Šnajdra provoní náš obchod několikrát týdně. Za sekanou a zabijačkou z Volduch jezdí lidé zdaleka :-)

Uzenářství U Dolejších
více...

odkud jsou: Davle, Středočeský kraj
co dobrého dodávají: uzeniny

Uzenářské lahůdky z Davle u Prahy najdete na našich pultech pravidelně :-)

Novákovo Budějcké uzeniny
více...

odkud jsou: České Budějovice
co dobrého dodávají: párky, klobásy, šunky, uzená masa

Majitel firmy, p. Libor Novák, založil svoji firmu v roce 1991. Zaměřuje se jak na tradiční uzeniny vyráběné podle prvorepublikových receptur, tak na zcela nové výrobky, do kterých vkládá řadu vlastních nápadů.

V našem farmářském obchodě si můžete několikrát týdne vybrat z řady "Uzenin z komína" uzených na bukovém dřevu ze Šumavy, nebo koupit Pana Párka či paní Párkovou v přírodním střívku. Jistě oceníte i vynikající šunky, včetně té od kosti. Dobrou chuť :-)

 

obrazek506

Farma DRUHAZ
více...

odkud jsou: Sedlčany, střední Čechy
co dobrého dodávají: krůtí maso, krocany, králíky

Farma DRUHAZ se specializuje na chov krůt a prodej krůtího masa. To si v poslední době získává stále více příznivců pro svoji kvalitu a vlastnosti, které odpovídají trendu racionální a zdravé výživy. Krůtí maso má nízkou hladinu tzv. špatného cholesterolu a tuků i při zachování energetické vydatnosti.

obrazek507
obrazek507

ZEPHYR
více...

odkud jsou: Chebsko
co dobrého dodávají: kachní maso

ZEPHYR má k ekologickému zemědělství velmi blízko. Na kopci v Libé u Chebu provozuje ryze ekologickou farmu Hůrka, kde chová krávy. Dále se věnuje rostlinné výrobě a také chovu drůbeže. Přímo ve firmě se drůbež i šetrně a rychle poráží a zpracovává. Jsme potěšeni, že ZEPHYR pravidelně dodává kachní maso i do našeho obchodu.

Společnost ZEPHYR možná znáte i z plzeňských farmářských trhů.



Rybářství Kolář
více...

odkud jsou: Vysočina
co dobrého dodávají: kapry, siveny, pstruhy

Rodina farmáře Koláře se kromě klasického farmaření věnuje také rybářství, a to na 150 rybnících. Firma postupně převzala i Rybářství Velké Meziříčí

Nádherná a zdravá příroda Vysočiny přilákala rodinu Kolářových k péči o naše další národní bohatství - českého pstruha, ale také lína, candáta, štiku či další vynikající sladkovodní ryby. Rybářství Kolář může pochlubit i dlouhodobým chovem sivena - velmi chutné a oblíbené ryby u šéfkuchařů v celém světě.
obrazek509

Domácí vejce z Hnátnice
více...

odkud jsou: Hnátnice u Ústí nad Orlicí
co dobrého dodávají: domácí vejce

Na Farmě u Šilarů jsou slepice krmené bez jakékoli chemie, tzn. pouze pšenicí, kukuřicí, bramborami, mrkví. Zároveň je jim dopřána přirozená pastva.


Biofarma Skřivánek
více...

odkud jsou: Lomec u Klatov
co dobrého dodávají: domácí vejce

U Skřivánků najdete vše, co od biofarmy očekáváte :-) Farmu můžete sami navštívit a pokochat se pohledem na spokojená domácí zvířata - kočky, psy, králíky, slepice, kachny, ovce i koně, na který se můžete dokonce projet.


PILLER
více...

odkud jsou: Roudnice nad Labem
co dobrého dodávají: škvarky a další škvařírenské produkty :-)

Firma PILLER prodala první syrové maso a sádlo již v roce 1888 a v roce 1896 otevřela vlastní uzenářství. Díky rostoucímu počtu zákazníků si mohla v roce 1920 si do štítu hrdě vepsat velkouzenářství. Bylo vyhlášené po celém kraji a výrobky PILLER se zákazníkům dostávali firemními dodávkami a náklaďákem. Konec rozvoji podnikání přinesl rok 1949, kdy firma podlehla znárodnění a vyvlastnění.

Novodobá historie se začíná psát dne 1. července 1990, kdy rodina zpět převzala majetek. Vše bylo pochopitelně nutné zrekonstruovat a zmodernizovat. Díky obrovskému nasazení a odhodlání tak i dnes můžeme vychutnávat lahodné škvarky PILLER.
obrazek569

Farma Hyršov
více...

odkud jsou: Hyršov na Šumavě
co dobrého dodávají: vyzrálé hovězí

Na farmě v Hyršově se chová skot plemene Aberdeen Angus. Vyzrálé hovězí maso z těchto zvířat je typické svým mramorováním, křehkostí, šťavnatostí a specifickou chutí. Je výborné k přípravě steaků a dalších specialit.

Maso vyzrává minimálně 4 týdny v chladicím boxu za stálé teploty. Právě díky suchému zrání ve visu získává maso jedinečné vlastnosti.
obrazek573
obrazek573
obrazek573


Objednávka přímo z farem

Kdy co nakoupíte


Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2022