na úvod

Med, koření a další doplňkový sortiment


Davídkovo koření
více...

odkud jsou: Brno, Jihomoravský kraj
co dobrého dodávají: vynikající koření bez soli a glutamátů

Otcem myšlenky a všech chutí Davídkova koření je p. David Jurásek, vášnivý gurmán, který oplývá bezbřehou kuchařskou fantazií. Každá z kořenicích směsí, dříve než se dostane až do vaší kuchyně, prochází pečlivým vyladěním a náročným testováním celé rodiny. Sůl a jakákoli "éčka" mají do Davídkova koření vstup zakázán.

V našem obchodě si sami zvolíte, kolik šufánků si od jednotlivých směsí odnesete domů. A nezapomeňte se nás zeptat i na nějaký dobrý recept :-)


obrazek206
obrazek206
obrazek206

Bohemia olej
více...

odkud jsou: Praha
co dobrého dodávají: domácí , za studena lisované oleje

Díky značce Bohemia olej najdete v našich regálech ryze české, za studena lisované oleje. Při vaření je dávejte  kdekoli, kde používáte běžné oleje, včetně olivových. Výběr je široký - kromě slunečnicového vyzkoušejte i olej makový, lněný, z vlašských ořechů nebo třeba hořčičný.

V Bohemia olejích nenajdete žádná "éčka", rostliny pro jejich výrobu si ve společnosti pěstují sami, nebo je dodávají spřátelení farmáři. Vylisované oleje jsou čisté, zářivé, chutné a plné vitamínů, nenasycených mastných kyselin a cenných minerálních látek. Chutnají a zároveň i léčí :-) Velmi rádi vám osobně pomůžeme s výběrem toho pravého oleje.


obrazek211

Labora Nový Dvůr
více...

odkud jsou: opatství Nový Dvůr, Dobrá Voda u Toužimi
co dobrého dodávají: delikátní hořčice

Klášter Nový Dvůr dodává do našeho farmářského obchodu úžasné hořčice. Pro trapistické mnichy z kláštera Nový Dvůr u Toužimi se hořčice a řada dalších přírodních výrobků staly nedílnou součástí života. Ten jejich se zcela nese v duchu "Ora et labora", "Modli se a pracuj". Vstávají ráno ve 3.15 h a během celého dne střídají modlitby a bohoslužby s tvrdou prací na klášterním statku a pozemcích. Díky jejich píli a dodržování originální trapistické receptury se hořčice z Nového Dvora řadí mezi opravdové delikatesy.

Hořčice jsou bez jakýchkoli konzervantů a můžete v nich kromě hořčičného semínka ucítit i vůni medu a třeba i moravské bílé víno. Každá z těchto hořčič vyzrává. Postupem času ztrácí na své ostrosti a zároveň se postupně rozvíjí harmonie chutě. Většina zákazníků nejvíce oceňuje hořčice, od jejichž výroby uplynulo 4-5 měsíců. A naše rada? Uchovávejte hořčice z Nového Dvora v chladu a temnu a ochutnáváním sami zjistěte, který okamžik je pro váš jazýček ten pravý :-)

obrazek245
obrazek245
obrazek245

RAKYT - Ing. Pavel Cvrček
více...

odkud jsou: Lhota pod Libčany, Královehradecko
co dobrého dodávají: zdravé výrobky z rakytníku a dalšího ovoce

Již podle názvu firmy poznáte, že pod touto značkou u nás zakoupíte především zdravé dobroty za rakytníku. Výrobky z této malé rodinné firmy nejen chutnají, ale především pomáhají. Rakytník je oblíbenou rostlinou všech bylinkářů, protože obsahuje řadu vitamínů, hojí rány a posiluje imunitu celého organismu. Zkuste si přidat rakytník třeba do jogurtu :-)
obrazek326
obrazek326

Rodinná konzervárna Via Delicia
více...

odkud jsou: Zábřeh, Šumpersko
co dobrého dodávají: domácí konzervy
- masové, ovocné i zeleninové

Via Delicia je pohádkový příběh o nálezu staré knihy o zavařování z roku 1925, do níž si její tehdejší majitelka pečlivě zapisovala své poznámky. Zavařování do sklenic bylo v té době pro naše předky velkým pokrokem, které jim umožnilo uchovávání potravin pro období mimo sezónu.

Část receptů můžete v nezměněné podobě ochutnat i dnes, některé byly mírně upraveny s ohledem na současné kulinářské trendy. A všimněte si i nádherných zavařovacích skleniček, jejich tvar je původní :-)
obrazek343
obrazek343
obrazek343
obrazek343

Hana Šindlerová
více...

odkud jsou: Praha
co dobrého dodávají: marmelády s příběhem :-)

Každá sklenička těchto úžasných marmelád již na první pohled prozradí pečlivé ruce paní Šindlerové a jejích pomocníků. A co teprve po otevření a prvním ochutnání :-) Ať už si vyberete jednodruhovou marmeládu nebo některou z lákavých kombinací, těště se na tradiční chuť ovoce a popřípadě i koření.

Marmelády jsou vyráběny pouze z prvotřídního ovoce, které se doslazuje cukrem nebo medem. Je-li to nezbytně nutné, přidává se pektin a citronová šťáva.
obrazek349
obrazek349
obrazek349
obrazek349

Kamila Chocolates
více...

odkud jsou: Vyskytná nad Jihlavou, Vysočina
co dobrého dodávají: čokolády, pralinky, čokoládové lanýže
 
Výroba čokolády a čokoládových pochoutek má v Čechách dlouhou historii. A právě na tu se rozhodla rodina pana Františka Hlavy navázat a opět povýšit čokoládovnictví na umění. A jak se jí to podařilo? Nezáleží na tom, zda ochutnáte některou z tabulkových čokolád nebo podlehnete čokoládovým bonbónům, jistě si přijdete brzo pro další balíček s logem Kamila :-)


obrazek359
obrazek359
obrazek359

Cerea
více...

odkud jsou: Zábřeh, Šumpersko
co dobrého dodávají: cereální tyčinky a sušenky

Motto rodinné firmy Cerea "Poctivá práce a česká kvalita za přijatelné ceny" ocení každý ze zákazníků našeho farmářského obchodu. Jistě je potěší i odvaha této společnosti přinášet na trh vždy něco nového originálního. Nebojí se experimentů a zkouší kombinovat zdánlivě neslučitelné suroviny. A proto pak můžete ochutnat například cereální tyčinky se zeleninou. V poslední době se Cerea zaměřuje i na výrobu bezlepkových potravin.
obrazek420
obrazek420
obrazek420

Pasta Fidli
více...

odkud jsou: Mníšek pod Brdy, střední Čechy
co dobrého dodávají: čerstvé těstoviny a pesta

Za výrobou úžasných čerstvých těstovin Pasta Fidli stojí lidé se zdravotním či sociálním znevýhodněním ze sdružení Náruč. V každém balení můžete ocenit nejen jejich um a zručnost, ale i nápady a fantazii, kterou do nich dokáží promítnout.

Sdružení Náruč by se mělo stát vzorem nezdolné síly a odhodlání. Před lety se rozhodlo, že v pomoci postiženým a potřebným nebude spoléhat pouze na stát a stále prosit o dotace a podporu. V roce 2007, bez jakýchkoli předchozích zkušeností, otevřeli vlastní kavárnu, z které dokázali vybudovat úspěšný podnik, jehož zisk je určen pro podporu sociálních služeb.

Sdružení postupně škálu podnikání rozšířilo a v současnosti mj. provozuje i výrobnu čerstvých nudlí. A co udělají s dalším ziskem? Opraví budovu starého nádraží v Řevnicích, aby se mohli přestěhovat do vlastních prostor. Uznejte, že můžeme jen popřát hodně štěstí, hluboce smeknout a především kupovat těstoviny Pasta Fidli :-)
obrazek421
obrazek421

Mixit
více...

odkud jsou: Praha
co dobrého dodávají: vynikají müsli směsi, oříšky, sušené ovoce a další cereální pochoutky

Přestože müsli výrobky bývají většinou opěvovány ženami, za značkou Mixit stojí dva muži - Tomáš a Martin. Bývalí spolužáci spolu vybudovali firmu stojící na originální myšlence "namíchej si svoje müsli z toho, co máš opravdu rád". Jsme rádi, že v Našem gruntu u Lidušky najdete výběr těch nejoblíbenějších směsí Mixit. Poznáte je podle nádherného balení v praktických tubusech. A při výběru se můžete nechat zlákat samotným složením, nebo úsměvnými názvy - Čoko-ládování, Maxisměs Fík, Mix malého Einsteina, To pravé ořechové, Ptáčkův zob... :-)
obrazek422
obrazek422
obrazek422
obrazek422

Antonín Škoda
více...

odkud jsou: Sibřina, kousíček za Prahou
co dobrého dodávají: bylinkové čaje a sirupy, medové pochoutk

Rodina Antonína Škody začala s podnikáním před více než 15 lety. Svým zákazníkům zpočátku nabízeli bylinné sirupy a oříšky v medu, a to jako jediná firma v naší republice. Na své začátky vzpomínají jako na náročnou, ale krásnou hru, kdy bylo potřeba doladit všechny receptury i technologii výroby. Po několika letech přibrali pár zaměstnanců, ale stále se považují za malou a spokojenou rodinnou firmu. Etiketa Antonín Škoda se dnes lepí na 140 výrobků.

obrazek424
obrazek424
obrazek424
obrazek424

Zahrádka u Tomíků
více...

odkud jsou: Lukavec, Vysočina
co dobrého dodávají: dobroty z medu, kakaa, oříšků a bylin

U Macholdů z Lukavce funguje přesná rodinná dělba práce :-) Otec rodiny jako zkušený včelař dodává med. Maminka nakupuje potřebné další suroviny, zpracovává je a také se stará o obchod. A synek Toník má na starosti degustaci těchto 100% přírodních produktů.

Kand
více...

odkud jsou: Dobruška, podhůří Orlických hor
co dobrého dodávají: hořčice

Společnost Kand dodává do našeho farmářského obchodu tradiční hořčice, které neobsahují lepek, ani syntetická barviva.

Bzenecký ocet
více...

odkud jsou: Bzenec, jižní Morava
co dobrého dodávají: Bzenecký ocet :-)

Jižní Morava je pověstná svojí "zavařovací" tradicí a ocet se tady již 90 let vyrábí stejným postupem, přírodní cestou a bez chemických přísad.

U zrodu firmy stál v roce 1864 p. Eduard Fürst, který v Bzenci založil podnik zabývající se obchodem s výrobky a obilím v pálence. V roce 1921 zažádala tehdejší majitelka firmy, pí Rudolfina Fürstová, o povolení rozšíření podnikání, a to o výrobu octa. Tato výroba probíhá v Bzenci až dodnes. Jako u mnoha podniků, i na Bzeneckou octárnu Eduard Fürst dolehlo znárodnění
a do rukou potomků původních vlastníků se vrátila až v průběhu restitucí. Ti v roce 1993 octárnu prodali a o dalších 9 let později se firma začlenila do společnosti OKL, která rozsáhle renovovala výrobu.

NONNETIT - Ekofarma u Macků
více...

odkud jsou: Vápenice u Starého Hrozenkova, CHKO Bílé Karpaty
co dobrého dodávají: sušené ovoce a zelenina

Rozhodnete-li se navštívit ekofarmu u Macků, určitě vás upoutá roubená sušička ovoce postavená podle historických vzorů. Zároveň si můžete dopřát procházku sadem plným starých původních odrůd ovoce. Budete-li trpěliví, můžete jich napočítat na 70 :-)
obrazek517

Natura
více...

odkud jsou: Hustopeče, jižní Morava
co dobrého dodávají: těstoviny, mouky, kaše, sušené a kandované ovoce, semínka, ořechy

Společnost Natura Hustopeče vznikla v roce 2006 a od počátku se řídí heslem "vysoká kvalita za nízkou cenu".  Natura se soustředí především zdravé potraviny a bezlepkové výrobky, které prodává do celého světa.

Mostecké těstoviny
více...

odkud jsou: samozřejmě z Mostu :-)
co dobrého dodávají: vaječné těstoviny

Výrobky paní Evy Pachmanové jsou velmi oblíbené, neboť se jedná o poctivě zpracované vaječné těstoviny. Mostecké těstoviny vyrábějí ve všech tradičních tvarech - vlasové i široké nudle, fleky, vřetena, mušle...

Tesi
více...

odkud jsou: Bzenec, Hodonínsko
co dobrého dodávají: nakládaná zeleninu

Po sklenicích od Tesi sáhněte vždy, když budete mít chuť na něco pikantního. Nakládaná zelenina z Bzenecka vás vždy potěší :-)
obrazek522

Damodara
více...

dokud jsou: Drahany, Prostějovsko
co dobrého dodávají: vegetariánské výrobky

Rodinná firma Damodara působí na našem trhu od roku 2001 a soustředí se na vegetariánské potraviny a potraviny pro lidi s různými zdravotními omezeními. V nabídce Damodara najdete luštěninové pochoutky, chipsy, instantní kaše i ovocné svačinové tyčinky, bezlepkové mouky a mnoho dalšího.


STANJA
více...

odkud jsou: Ostrava
co dobrého dodávají: Ovesky - cereální pochoutky

Vynikající Müsli Ovesky Stanja jsou dílem paní Stanislavy Supové z Ostravy. Své výrobky připravuje s láskou, radostí a vděčností. Tyto úžasné cereální dobroty ručně vyrábí z ovesných vloček, žitných otrub, medu a másla. Dále si můžete vychutnat ořechy, mandle, kokos, jablka, rozinky, skořici i slunečnicová semínka. A její práci kvitují nejen nadšení zákazníci. Ovesky paní Supové získaly i ocenění Regionální potravina roku 2014.
obrazek525

bio nebio
více...

dokud jsou: Bavoryně, Berounsko
co dobrého dodávají: ???

Firma bio nebio byla založena roku 2003. Nejprve tak byl nazván malý obchůdek a název byl parafrází na pohádkové "bylo - nebylo", což ocenili nejen děti, ale i jejich maminky. Název zároveň naznačuje i to, že v nabídce najdou zákazníci jak biopotraviny.

Bio nebio chce především dodávat na český trh hlavně potraviny, které zde chybí, nejsou k dostání ve vyhovující kvalitě nebo je jich málo, a jsou proto drahé. Dělají vše proto, aby biopotraviny a potraviny zdravé výživy byly kvalitnější než běžné potraviny.

Pasta Culinaria
více...

odkud jsou: Praha
co dobrého dodávají: těstoviny

Za těstovinami Pasta Culinaria stojí dlouholetá praxe a zkušenosti z prvotřídních restaurací a věhlasných hotelů. Těstoviny jsou vyráběny z exkluzivní tvrdé pšenice a po vytvarování se nechávají pomalu vysychat až 52 hodiny při nízkých teplotách. Díky ní zůstává těstovinám unikátní, plná chuť. Pasta Culinaria vás potěší, i pokud hledáte bezlepkové těstoviny :-)

obrazek527

Amylon
více...

odkud jsou: Ronov nad Sázavou, Vysočina
co dobrého dodávají: pudingové prášky

Amylon se řadí ve svém oboru k nejstarším firmám v Evropě. Historie podniku se začala psát již v roce 1891, přičemž pod názvem Amylon funguje od roku 1912, tzn. více než 100 let.

Amylon chce svými výrobky zpříjemnit chvíle strávené v kuchyni každému, kdo má rád klasická česká jídla. A pudingy k nim rozhodně patří :-)


Extrudo
více...

odkud jsou: Bečice u Týna nad Vltavou, jižní Čechy
co dobrého dodávají: ???

Extrudo Bečice je významným producentem zdravé výživy a dietních potravin, včetně potravin bez lepku nebo laktózy. Spolenost je známá svými originálními křehkými chleby i řadou instatních polotovarů.

True Tea
více...

odkud jsou: Praha
co dobrého dodávají: ledové čaje

S myšlenou na výrobu poctivých ledových čajů nepřišel majitel čajovny, ale dva kamarádi, investiční bankéř Vašek Binar a právník Michal Hora. Kromě slabosti pro dobrý čaj je spojuje dlouholeté přátelství a cestovatelská vášeň. Putováním po celém světě zjistili, že koupit si kvalitní ledový čaj rozhodně není jednoduché, neboť všichni výrobci jdou nejjednodušší cestou konzervačních látek a dalších chemických nedobrot.

Čaje True Tea jsou vařeny z vybraných čajových lístků nejvyšší kvality. Žádné čajové koncentráty, žádná chemie. Na zdraví :-)

Horňácká farma
více...

odkud jsou: Hrubá Vrbka, jižní Morava
co dobrého dodávají: ???

Na Horňácké farmě se hospodaří ekologicky, podle dávných zkušeností předků. Všechna zvířata chovaná na farmě mají možnost volného pohybu a jsou krmena výhradně krmivem, které si farma sama vypěstuje na loukách a polích, které se nijak chemicky neošetřují.

Farma spolupracuje při péči o krajinu se Správou CHKO Bílé Karpaty, a to na území Vojšických luk a v lokalitě Velické zahrady. Obě zmíněné oblasti spadají do soustavy chráněných území Natura 2000, což je soustava chráněných území určených k ochraně biologické rozmanitosti v celé Evropské unii.

Jiří Netopil
více...

odkud jsou: Žalkovice, Zlínský kraj
co dobrého dodávají: ovocné džemy, povidla

Soukromý zemědělec Jiří Netopil hospodaří kolem obcí Žalkovice, Pravčice, Stará Ves a Horní Moštěnice.

S výsadbou švestkových sadů bylo započato v roce 2005. Sady jsou zařazeny v režimu integrované produkce, tzn. velmi omezené používáni hnojiv a pesticidů.

Jana Kubištová - JANKA
více...

odkud jsou: Hořice v Podkrkonoší
co dobrého dodávají: hořické trubičky

Hořické trubičky zná určitě každý Čech, pro mnoho z nás dodnes představují tyto plněné křehké oplatky vzpomínku na dětství :-)

Firma Janka byla založena manželi Janou a Jiřím Kubištovými v červnu 1989 a první výroba probíhala v domácích podmínkách. S rostoucím počtem spokojených zákazníků se rodina Kubištových postupně dostala až k vlastní moderní provozovně přímo v Hořicích. I přes technologický pokrok je i v současnosti ruční práce při výrobě hořických trubiček stále nenahraditelná.


Valdemar Greščík - Natura
více...

odkud jsou: Děčín, severní Čechy
co dobrého dodávají: bylinné a ovocné čaje

Firma Valdemar Grešík - Natura vznikla v roce 1990 a dnes patří mezi přední výrobce bylinných a ovocných čajů, koření, kapek, mastí, koupelí z léčivých bylin, potravinových doplňků.

Natura je ryze českou firmou, která suroviny pro své výrobky vybírá pouze podle kvality, nikoli podle ceny. Společnost podporuje domácí pěstitele bylin a preferuje je před dovozy levnějších a méně kvalitních surovin ze zahraničí. Díky těmto zásadám mohou být zdravotní čaje p. Greščíka sestavovány s ohledem na maximální účinnost. Všechny suroviny jsou pečlivě kontrolovány, firma má k dispozici vlastní mikrobiologickou a analytickou laboratoř.

Zuzana Donátová
více...

odkud jsou: Prosečné, Trutnovsko
co dobrého dodávají: ???

Konzervázna EKON
více...

odkud jsou: Miroslav, Znojemsko
co dobrého dodávají: ovocné kompoty a sterilovaná zelenina

Konzervárna EKON navázala v roce 1999 na tradici konzervárny v Miroslavi a v současnosti patří mezi přední české výrobce sterilované zeleniny a ovocných kompotů.

Oldřiška Foffová
více...

odkud jsou: Hořice, Podkrkonoší
co dobrého dodávají: řepný sirob

Návod na výrobu řepného sirobu se v rodině paní Foffové předával z pokolení na pokolení. Je to však činnost nesmírně náročná na fyzickou kondici, čas a energie. Zároveň vyžaduje trpělivost a kopu zkušeností, protože sirob se nesmí připálit, nedovařit a ani převařit. Je proto pochopitelné, že v dnešních dnech se výrobě řepného sirobu téměř nikdo nevěnuje.

Paní Foffová se však rozhodla vše změnit a na rodinnou tradici navázat. V roce 2010 zpracovala první čtyři pytle řepy. Následující rok to již bylo dvojnásobné množství a první prodané skleničky. A rok poté? Rukama paní Foffové již prošlo neuvěřitelných 74 pytlů řepy :-)

A k čemu vám řepný sirob v kuchyni bude? Použijte jej všude tam, kde byste sáhli po medu nebo javorovém sirupu, například na dochucení kaší nebo jej zkombinujte s čerstvým ovocem. Nepoužívejte jej však do čaje, má velmi výraznou chuť. Řepný sirob od paní Foffové neobsahuje žádné konzervanty a naopak je velmi bohatý ne minerály. Zkuste jej tedy zařadit do svého jídelníčku, je vhodný i pro malé děti.

Karel Erben
více...

odkud jsou: Miletín, Jičínsko
co dobrého dodávají: Erbenovy Miletínské modlitbičky

Recept na perníkovou lahůdku, Miletínské modlitbičky, se v rodině Erbenových dědí z otce na syna již druhé století. S nápadem vyrábět nový druh perníku přišel v roce 1864 p. Josef Erben, kterého inspirovaly ženy vracející se z nedělní bohoslužby a držící v ruce modlitební knížky. Upekl tedy malé medové perníčky s oříškovou náplní, ozdobil je cukrovou polevou a půlkou mandle.

Modlitbičky patří mezi sedm národních specialit s více než stoletou výrobní tradicí. Lahodné perníčky z Miletína byly poprvé oceněny v roce 1894 na Průmyslové a národopisné výstavě v Hradci Králové. Ochrannou známku získaly v roce 1913. Jejich chuť měl rád dokonce i náš prezident T. G. Masaryk, vzpomínal na ně i Jaroslav Seifert.

Nešťastným obdobím bylo pro firmu znárodnění v roce 1948, Erbenovým se dům s výrobnou vrátil až v roce 1991. I dnes však u Erbenů uvidíte především nadšené lidi, kteří podstatnou část výroby dělají ručně.

Brabec, mlýn Horažďovice
více...

odkud jsou: Horažďovice - Zářečí
co dobrého dodávají: mouku

První zmínky o mlýnu v Zářečí pocházejí již z roku 1360. Do dnešní podoby byl mlýn přestavěn na přelomu 19. a 20. století. Ve stejné podobě je mlýn dodnes, neboť stojí v památkově chráněné oblasti. V roce 1948 spadl mlýn do víru znárodnění a v průběhu následujících let se v něm začaly vyrábět pekařské a cukrářské přípravky a knedlíkové směsi. Restituce v roce 1991 vrátily budovu potomkovi původních majitelů, p. Josefu Brabcovi. Firma založená panem Brabcem rozšířila nabídku firmy o zásobování pekařů a cukrářů surovinami vhodnými pro jejich výrobu.

Konečně vývar
více...

odkud jsou: ???
co dobrého dodávají: poctivé vývary

Vyrábět a prodávat poctivé vývary je myšlenka veskrze originální. Otce má tato myšlenka hned tři - bratry Jaroslava a Jana Váchovy a Jakuba Grubera. Spojuje je láska k vaření, v kuchyni odpočívají. A spolu si i ověřili, že řádný vývar nelze nahradit žádnou kostkou nebo vaničkou. Vývaru se jednoduše musí věnovat čas, který potřebuje. Ale kde čas vzít, když se ho nedostává? A v tuto chvíli již stačil "jen" nápad a odhodlání.

Skleničky s etiketami Konečně vývar hledejte v našem chladicím boxu :-)

Frolíkova pražírna kávy
více...

odkud jsou: Borohrádek u Rychnova nad Kněžnou
co dobrého dodávají: praženou kávu

Frolíkova káva je vyhledávanou značkou pro všechny znalce a milovníky kávy. Tato značka si již od roku 1992 buduje své pevné místo mezi nejkvalitnějšími českými výrobci kávy.

Frolíkova káva má v současné době na trhu celkem 6 druhů směsí z nichž každá má své specifické aroma a chuť. Společným znakem je naopak pro všechny směsi ojedinělý způsob pražení a první jakost použitých surovin. Suroviny se dovážejí z plantáží z celého světa zejména ze Střední a Jižní Ameriky, Asie a Afriky. Frolíkova káva není určena k prodeji v hypermarketech a díky tomu se přípravě každé směsi věnuje velká pozornost a nedochází tak k upřednostnění kvantity nad kvalitou.

Kávu si můžete koupit jak v sáčcích, tak především v čtvrtkilových plechovkách s originálně malovanými etiketami na nichž je vždy někde namalován i zakladatel této značky pan Petr Frolík.



Vladěna Číšecká
více...

odkud jsou: Pustá Polom, Opavsko
co dobrého dodávají: řepelky a celerky

Řepelky a celerky jsou lehkou a zdravou svačinou nejen pro dospělé, ale i pro děti, které se naučí mlsat zdravěji. Při výrobě je kromě rostlinného oleje používána jen mořská sůl – žádná barviva ani přidané látky. Proto je vůně řepelkových a celerkových lupínků tak přirozená a chuť lahodná a vyvážená. Základem je dodržování přesného výrobního postupu, který začíná výběrem těch nejlepších možných surovin, pokračuje precizním zpracováním a končí balením a expedicí.

EXPRES MENU
více...

odkud jsou: Trutnov
co dobrého dodávají: hotová jídla

Rodinná firma EXPRES MENU z Krkonoš dodává do našeho farmářského obchodu hotová jídla, která stačí ohřát. Všechny pokrmy jsou připraveny podle tradičních receptur a suroviny na ně dodávají jen ověřené české firmy. Pokrmy neobsahují žádné přidané konzervanty, dochucovadla, ani barviva. Celý sortiment je zároveň v bezlepkovém provedení. Skladování je nenáročné, jídlo může být uchováváno v běžné pokojové teplotě. Doba spotřeby je 3 roky.

Poesie - jídlo jedna báseň
více...

odkud jsou: Plzeň
co dobrého dodávají: pikantní zelenina - nakládané lilky a sušená rajčata

V našem obchodě na vás čekají nakládané lilky a sušená rajčata značky "Poesie - jídlo jedna báseň" od Plzeňačky Sandry Černé.

Lilky jsou marinovány ve vinném octu a můžete je podávat rovnou jako předkrm nebo je přihodit na pánvičku či gril. Sušená rajčata odrůdy San Marzano pak potěší každého, kdo hledá ostřejší chuť, a to díky česneku a chilli papričkám přidávaným do kvalitního olivového oleje, v kterém jsou rajčata naložena. Po vymlsání rajčat vám doporučujeme tento úžasně ochucený olej nevyhodit, ale použít třeba na zakápnutí salátu.
obrazek577
obrazek577
obrazek577
obrazek577

Felbabská spižírna
více...


odkud jsou: Felbabka na Berounsku
co dobrého dodávají: ochucené oleje a olejové koření

Ochucené oleje z Felbabské spižírny ocení každý gurmán. Jejich použití je všestranné - do salátů, na pečení i grilování. A vyberete-li si olejové kořenicí směsi, vzpomeňte si na Jamese Bonda - "Protřepat, nemíchat" :-)
obrazek659
obrazek659
obrazek659

Markol
více...


odkud jsou: Jevíčko na Svitavsku
co dobrého dodávají: raw tyčinky

Raw tyčinky Markol pro vás vyrábí paní Markéta Kolisková z Jevíčka, která propadla kouzlu "živé stravy". Raw výrobky se neupravují tepelně, ani chemicky. Zpracovávají se do 42 °C a proto v nich zůstavjí zachovány potřebné enzymy a vitamíny.

Mezi blahodárné účinky živé stravy patří přirozená detoxikace organismu, svěží mysl, postupné ubývání zdravotních potíží, ustálení váhy, pocit klidu a pohody, menši potřeba spánku, čistá pleť, hojení ekzémů a kožních onemocnění.

Secret of raw
více...


odkud jsou: Praha
co dobrého dodávají: raw zákusky

Zákusky z první raw food cukrárny v České republice jsou připravovány s maximální šetrností z čerstvých, čistě rostlinných surovin. Neobsahují lepek, laktózu ani cukr. Slazeny jsou pouze sirupem z agáve nebo medem.

Objednat si můžete i celé dorty, stačí předem zavolat nebo napsat.
obrazek661
obrazek661
obrazek661

Naše kaše
více...


co dobrého dodávají: zdravé kaše

Jsou kaše pro vás to pravé nejen k snídani, ale třeba i ke svačině? Stavte se u nás pro Naše kaše, které vám velmi rádi i předem objednáme podle vaší nálady a chutě. Zapomeňte na instantní směsi plné chemie, v Našich kaších od Jany Burešové a Davida Borozidise nenajdete dokonce ani bílý cukr a živočišné produkty. A ještě příjemná zpráva pro celiaky - vyrábějí se z přirozeně bezlepkových obilovin.
obrazek662


Objednávka přímo z farem

Kdy co nakoupíte


Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2022